ចំណុចសំខាន់ៗនៃការថែទាំសុខភាពផ្ទាល់ខ្លួនក្នុងអំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះ
ចំណុចសំខាន់ៗនៃការថែរក្សាខ្លួនអំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះ
ចំណុចសំខាន់ៗនៃការថែរក្សាខ្លួនក្នុងអំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះ
តើអ្នកអាចធ្វើអ្វីខ្លះដើម្បីព្យាបាល ឬបញ្ឈប់បញ្ហាស្មុគស្មាញទូទៅក្នុងអំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះ
ម្តាយដែលមានរាងកាយសម គឺជាម្តាយដែលមានភាពរីករាយ
ការងារដ៏លំបាកបំផុតដែលអ្នកមិនធ្លាប់ជួប
ដំណាក់កាលបន្ទាប់ពីការសម្រាលកូនតាមទ្វារមាស
When it comes to pregnancy nutrition, understanding which key nutrients are most important can help you make good choices for you and your developing baby
ការរកកលចង់ក្អួត ឬពេលខ្លះគេហៅថាការចាញ់កូន គឺជារោគសញ្ញាទូទៅនៃការមានផ្ទៃពោះ។ ការចាញ់កូន កើតមានទូទៅក្នុងអំឡុងត្រីមាសទី១ ដោយសារតែការប្រែប្រួលអ័រម៉ូន។ អាការៈនេះអាចត្រឡប់មកដូចដើមវិញក្នុងអំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះ ប៉ុន្តែការរកកលចង់ក្អួតនៅដំណាក់កាលនេះ គឺដោយសារតែទារកដែលកំពុងលូតលាស់សង្កត់លើក្រពះរបស់ម្តាយ។
ការជ្រើសរើសអាហារដែលត្រូវបរិភោគក្នុងអំឡុងពេលធ្វើការ ឬពេលរវល់ អាចជាបញ្ហាលំបាកក្នុងការជ្រើសរើសអាហារដែលសំបូរដោយសារធាតុចិញ្ចឹមក្នុងអំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះ។ អាហារសម្រន់ដែលអ្នកបរិភោគពេញមួយថ្ងៃពិតគឺពិតជាបង្កបញ្ហា។ តាមការពិត អាហារសម្រន់អាចបន្ថែមកាល់ឡូរីច្រើនសរុបត្រឹម ២៥% ក្នុងមួយថ្ងៃ។
នៅពេលអ្នកមានផ្ទៃពោះ អ្នកត្រូវបរិភោកអាហារដែលមានសរសៃឲ្យបានច្រើន។ ការបរិភោគអាហារដែល សំបូរដោយជាតិសរសៃ គឺជាផ្នែកមួយយ៉ាងសំខាន់ក្នុងការពារសុខភាពប្រព័ន្ធរំលាយអាហាររបស់អ្នក ជាពិសេស ក្នុងអំឡុងពេលអ្នកមានផ្ទៃពោះ។ ការណែនាំពីរបបអាហារប្រចាំថ្ងៃ (DRI) សម្រាប់ស្ត្រី គឺត្រូវញ៉ាំអាហារដែលមានជាតិសរសៃចំនួន ២៨ ក្រាមរៀងរាល់ថ្ងៃ។ ប៉ុន្តែ ស្ត្រីភាគច្រើន ញ៉ាំបានតែពាក់កណ្ដាលនៃបរិមាណដែលបានលើកឡើងនេះ។
វីតាមីនចម្រុះមុនពេលសម្រាល និងអាហារបន្ថែមជីជាតិរ៉ែខនិជ គឺជាផ្នែកមួយដ៏សំខាន់នៃអាហារូបត្ថម្ភក្នុងអំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះ ប៉ុន្តែមិនត្រូវជំនួសអាហារដែលមានសុខភាពល្អនោះឡើយ។ ត្រូវពិភាក្សាជាមួយគ្រូពេទ្យជំនាញអំពីអាហារបន្ថែមជីជាតិមុនពេលសម្រាល។
រូបមន្តបង្កើតឡើងតាមបែបវិទ្យាសាស្រ្តជំនួយសុខភាពក្រពះ ពោះវៀន និងពង្រឹងប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ